به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان خوزستان، مهران کریمیان مدیرکل بهزیستی استان ، ضمن قدردانی از تلاش های متولیان امر کاشت حلزون گفت: کاشت حلزون یکی از مهم ترین پیشرفت های علم پزشکی است که طی آن فرد ناشنوا ابتدا شنوایی و پس از آن توانایی صحبت کردن را به دست می آورد.
کریمیان با اشاره به اینکه سالانه ۲ تا ۳ هزار نوزاد مبتلا به اختلالات شنوایی در کشور متولد می شوند افزود: طرح غربالگری شنوایی نوزادان به طور مستمر در پایگاه های غربالگری تحت نظارت بهزیستی در استان انجام می شود.
وی ادامه داد: غربالگری شنوایی نوزادان شامل سه بخش غربالگری شنوایی نوزادان تا قبل از ۱ ماهگی، تشخیص کم شنوایی تا قبل از ۳ ماهگی و مداخله زود هنگام تا قبل از ۶ ماهگی است.
کریمیان با بیان اینکه در حال حاضر ۴۴ پایگاه غربالگری شنوایی تحت نظارت بهزیستی در ۲۷ شهرستان مستقر است اظهار داشت: در سال گذشته حدود ۸۶ هزار نوزاد مورد معاینه قرار گرفتند که از این تعداد ۶۲۰ نوزاد مشکوک به افت شنوایی برای آزمایش های تشخیصی به کلینیک های شنوایی شناسی ارجاع و از این تعداد ۱۶۰ کودک با تشخیص قطعی افت شنوایی جهت مداخلات طبی و توانبخشی به مراکز مربطه ارجاع داده شده اند.
مدیرکل بهزیستی خوزستان ارائه وسایل کمک توانبخشی به ناشنوایان نظیر سمعک و باطری سمعک را از خدمات بهزیستی به افراد دارای اختلالت شنوایی برشمرد و گفت: پرداخت کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی، پرداخت کمک هزینه تعمیر و تعویض قطعات وسیله کمک شنوایی، ارائه خدمات توانبخشی به معلولین شنوایی در مراکز خانواده و کودک ناشنوا و کم شنوا از جمله تربیت شنیداری، گفتار درمانی، پرداخت مستمری و پرداخت کمک هزینه دانش آموزی و دانشجویی از دیگر خدمات بهزیستی به توانخواهان است.
مهران کریمیان افزود: در سال گذشته مبلغ ۶میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال کمک هزینه کاشت حلزون و تعمیر قطعات و مبلغ ۲۹ میلیارد ریال جهت خرید سمعک به خانواده های نیازمند و تحت پوشش بهزیستی خوزستان پرداخت شده است.
وی همچنین تصریح کرد: در حال حاضر ۴ مرکز خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی با ظرفیت مجموعا ۲۰۰ نفر در شهرستان های اهواز (۲ مرکز) دزفول و آبادان مشغول خدمت رسانی به توانخواهان عزیز بوده و راه اندازی ۳ مرکز روزانه خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی در شهرستان های شوش، شوشتر و ایذه در دست اقدام است.
رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی استان خوزستان نیز در این جلسه با اشاره به آغاز فعالیت مرکز کاشت حلزون شنوائی از سال ۹۲ گفت: مرکز کاشت حلزون شنوایی خوزستان، به عنوان تنها مرکز منطقه جنوب غرب کشور، در مدت یک دهه فعالیت خود بیش از هزار مورد جراحی کاشت حلزون انجام داده است.
نادر صاکی افزود: در حال حاضر تیمی متشکل از ۲ جراح، ۶ کارشناس شنوایی شناسی، ۱۲ کارشناس گفتار درمانی، ۲ کارشناس روانشناسی، ۱ کارشناس ارشد مشاوره، ۱ کارشناس کاردرمانی و چند مربی آموزش گفتار و زبان کار پایش قبل از عمل و توانبخشی پس از آن را انجام می دهند.
وی آگاهی آحاد جامعه از فعالیتهای مرکر کاشت حلزون شنوایی خوزستان را ضروری دانسته و عنوان کرد: از آنجا که سن طلایی کاشت حلزون زیر دو سالگی است و کاشت حلزون منجر به رفع محدودیت شنوایی فرد می شود، خانواده ها باید با حساسیت بسیار در این بازه زمانی نسبت به کاشت حلزون اقدام کنند.
گفتنی است در این مراسم با اهدای لوح تقدیر به متولیان کاشت حلزون استان خوزستان از زحمات ایشان تقدیر و تشکر به عمل آمد.
نظر شما